Home » Diner TECH MEETS CIRCULARITY

Diner TECH MEETS CIRCULARITY

De wereld raakt steeds verder gedigitaliseerd en dit biedt kansen voor de circulaire economie! De vraag is echter: Wat zijn de juiste stappen om te zetten en hoe komen we nog sneller van praten naar doen?

Route Circulair organiseerde in samenwerking met Bit op 9 september 2020 een diner bij C-Beta in Hoofddorp, wat in het teken stond van inspiratie op het onderwerp ‘TECH MEETS CIRCULARITY’. Tijdens de avond werd naar een antwoord gezocht op de volgende vragen:

  • Op welke manier kunnen technologie en circulariteit elkaar versterken, en hoe zouden we daarmee de transitie een circulaire economie kunnen versnellen?
  • Welke (opkomende) technologieën zetten we in voor een circulaire samenleving?
    Hoe komen we op het punt waar technologie en circulariteit elkaar versterken?

 

Het doel
De discussie aangaan met diverse organisaties, onder andere Transavia, Milgro, Damen en BASF, over het raakvlak tussen technologische innovatie, digitalisering en circulariteit en het belang van een hechte samenwerking om hier stappen in te maken.

De sessie
Aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden bespraken we hoe het gebruik van AI, big data en robotisering een driver van circulariteit kan zijn. Denk hierbij aan Lely met hun innovatieve melkrobots. Zij zien dat agrarisch ondernemerschap en de natuur naadloos met elkaar verbonden zijn, en spelen daarop in door met innovatieve voer- en melkrobots de veehouder in staat te maken zijn bedrijf duurzamer te runnen. Ook Vanderlande draagt bij aan circulariteit door de nieuwste technologie toe te passen op hun bedrijfsmodel, en heeft daarmee een cradle-to-cradle-transportsysteem ontwikkeld. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden ter sprake gekomen die het (cruciale) verband tussen circulariteit en digitalisatie laten zien. Hierop gebaseerd formuleerde we gezamenlijk learnings, waar een ieder zelf verder mee aan de slag kan.

Grootste inzicht
Het vinden van raakvlakken tussen circulariteit en digitalisering leidt tot unieke en innovatieve uitkomsten, die tot stand komt door middel van effectieve samenwerking en het ‘blijven leren van elkaar’! We kijken terug op een interactieve, informatieve en smakelijke avond!

Wat betekent dit voor jouw organisatie?
Zou je ook meer willen weten over het snijvlak van digitalisatie en circulariteit en wat dit kan betekenen voor jouw organisatie? Neem dan gerust even contact met ons op via info@routecirculair.nl

NB: Bovendien zullen wij hier, na het succes van deze eerste editie, in 2021 vervolg aan geven in de vorm van terugkerende werksessies rondom verschillende relevante thema’s en een uiteindelijke gezamenlijke whitepaper. Wil je meer informatie hierover of hier deel van uitmaken? Stuur ons een e-mail via info@routecirculair.nl of houdt onze socials in de gaten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *