Circulaire Volwassenheidsmeting

Geeft handvatten aan jouw circulaire ambitie. 

Weten waar je staat

Wil je - net zoals 200 andere ondernemers - inzicht krijgen in het niveau van circulariteit binnen jouw organisatie?

Kennis & inzicht opdoen

Wil je toegang krijgen tot meer dan 250 aanbevelingen?


Advies & handvatten

Wil je in contact komen met andere ondernemers die de transitie naar de circulaire economie willen maken?

De Circulaire Volwassenheidsmeting is een goede eerste stap wanneer je je wilt verdiepen in circulariteit. Het is een overzichtelijk traject waaruit heldere doelen zijn gerold. Daar gaan we nu mee aan de slag!
Martijn Kijkuit - Directeur Servilocker

Wat is de achtergrond van de meting?

De Circulaire Volwassenheidsmeting Premium is de afgelopen 3 jaar opgezet en uitgevoerd bij verschillende organisaties, veelal bij het Nederlandse MKB. Voorbeelden van organisaties zijn: Timpaan, Brouwerij ‘t IJ, Mr. Marvis, HiFi Klubben, Bakkersbrigade, Ouwehand Bouw, Servilocker en Beelen Mobility.

In de 250+ aanbevelingen op het resultatenplatform zijn de geleerde lessen van meer dan 30 circulaire pioniers meegenomen, zoals LC Packaging, Auping, Interface, Philips, DSM en Repeat Audio. In de afgelopen jaren hebben we de Circulaire Volwassenheidsmeting wetenschappelijk onderbouwd in samenwerking met Arjen Wierkix (TU Eindhoven en Hogeschool Utrecht). De onderbouwing is gebaseerd op een vergelijking van 125 meetmodellen voor circulariteit en een analyse van circulaire prestatie indicatoren uit 700+ wetenschappelijke papers.

Het invullen van de meting kost tussen de 25 en 30 minuten. Wij garanderen je dat je nieuwe dingen leert tijdens het invullen van de meting.

Krijg met de Circulaire Volwassenheidsmeting inzicht in de circulaire bedrijfsvoering van jouw organisatie

Bewustwording en dialoog

Haal inzicht en inspiratie uit de Circulaire Volwassenheidsmeting om jouw bedrijf op weg te helpen naar een circulaire bedrijfsvoering. Gebruik de uitkomsten en tools om het gesprek op gang te brengen en bewustwording binnen jouw bedrijf of keten te vergroten.

Focus en stappenplan

Gebruik het platform om inzichtelijk te maken hoe jouw organisatie ervoor staat en krijg concrete aanbevelingen per bedrijfsvoeringsthema. Dit vormt een stappenplan dat duidelijk maakt aan welke knoppen je kan draaien om je bedrijfsvoering zo efficiënt mogelijk naar een volgend niveau van circulariteit te tillen.

Tools en support

Ontvang op het resultatenplatform meer dan 250+ aanbevelingen, tools, formats en trainingen. Deze helpen je om zelf aan de slag te gaan. Wil je iedere maand hulp van ons? Klik dan hier voor het Premium lidmaatschap van de Route Circulair community.

Wat voor inzicht krijg ik na het invullen van de meting?

Door het invullen van de meting krijg je toegang tot ons resultatenplatform met meer dan 250+ aanbevelingen, tools, formats en trainingen. Je ontvangt daarnaast jouw circulaire niveau in een ‘snapshot’, jouw niveau verdeeld over tien thema’s en zes volwassenheidsniveaus.  Wil je weten hoe jij ervoor staat in vergelijking tot anderen? Gebruik de benchmarktool om jouw circulaire niveau te vergelijken met dat van je eigen organisatie en dat van andere circulaire ondernemers. Wil jij net als andere ondernemers ook toegang krijgen tot het resultatenplatform? Vul dan de meting in.

Heb je behoefte aan meer persoonlijke begeleiding?

Basis Circulaire Volwassenheidsmeting

Premium Lid Circulaire Volwassenheidsmeting

Index Circulaire Volwassenheidsmeting

Wil je de resultaten van de meting bespreken?

Route Circulair           © 2024          Privacy & Terms         Algemene Voorwaarden