Marketing & Community Manager

Momenteel zijn wij op zoek naar een ambitieuze Marketing Manager die onze boodschap kan uitdragen naar een breed publiek en onze community online en offline kan laten groeien. Als de stem van onze organisatie, zal je een sleutelrol spelen in het ontwikkelen en uitvoeren van marketing- en communicatiestrategieën om onze circulaire visie te verspreiden. Je zult verantwoordelijk zijn voor het beheren van onze social media kanalen en online communities, het samenwerken met ons team om boeiende inhoud te creëren en te verspreiden, het organiseren en uitvoeren van events en campagnes, en het proactief monitoren van onze reputatie en reageren op feedback. We vinden het belangrijk om te delen wat wij doen bij onze klanten, zodat we anderen inspireren ook circulair te worden.

Wat ga je doen als Marketing en Community Manager?

 • Maken en uitwerken van de marketingstrategie vanuit de Route Circulair merkstrategie die we hebben ontwikkeld samen met Friends for Brands: Je zult nauw samenwerken met het managementteam om de marketing- en communicatiestrategie van Route Circulair verder te ontwikkelen en uit te voeren. Door jouw inzicht en expertise help je onze circulaire boodschap effectief te verspreiden, meer impact te maken en ons merk te laten groeien.

 • Content plannen en beheren: Je werkt nauw samen met het marketingteam om waardevolle inhoud te verzamelen in onze contentkalender die de impact van Route Circulair bij klanten en in de circulaire economie laat zien. We werken momenteel achter de schermen aan de nieuwe website die rond juni online komt. Je zorgt ervoor dat de content op de nieuwe website en op de socials op een creatieve, boeiende en effectieve manier online wordt gedeeld om ons publiek te informeren en te inspireren.

 • We willen bij Route Circulair grote stappen gaan zetten op het vlak van community-ontwikkeling. De ambitie is om van onze klanten nog meer fans te maken én klanten onderling nog meer van elkaar te laten leren. In deze functie ga je helpen om de community op te bouwen en te beheren: Je bent verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van een levendige en betrokken online en offline community rondom Route Circulair, hebt hierin veel vrijheid en schakelt veel met het team die boordevol ideeën zit op dit vlak. 

 • Events organiseren: Je plant samen met sales en business support impactvolle evenementen om de zichtbaarheid van Route Circulair te vergroten en onze boodschap te verspreiden. Dit kan variëren van workshops en webinars tot conferenties en netwerkevenementen. We willen geen standaard events organiseren, onze ambitie is om  persoonlijke, verrassende en impactvolle events te organiseren die net even anders zijn. 

Waarom werken bij Route Circulair?

Route Circulair is een adviesbureau met als missie om vóór 2030 10.000 bedrijven te helpen om aan de slag te gaan met een circulaire bedrijfsvoering. Wij hebben een dynamisch team van 15+ collega’s met als thuisbasis Utrecht. We zijn jong, gedreven en energiek. Impact maken is verweven in alles wat we doen, en we werken hard om onze doelen en die van onze klanten te realiseren door ze de juiste handvatten te bieden om een versnelde transitie naar circulariteit te maken. Wij helpen organisaties, ongeacht het stadium van circulariteit waarin het zit, circulaire ambities te realiseren via een aanpak op maat. Of dit nu is door het uitvoeren van een Circulaire Volwassenheidsmeting om te kijken waar een bedrijf momenteel staat op het gebied van circulariteit; het gezamenlijk opstellen van een circulaire strategie of het helpen implementeren ervan; het creëren van draagvlak onder medewerkers of juist extern het bouwen aan ecosystemen met gelijkgestemden in de keten.

Wat bieden we jou?

  • Brutosalaris tussen de € 2700,- en € 4000,- o.b.v. 40 uur en vakantietoeslag (8%);

  • 28 vakantiedagen, plus extra dagen bij duurzaam transport naar je bestemming;

  • Laptop van de zaak;

  • Zakelijk OV & vergoeding voor overige mobiliteit en telefoon;

  • Samen komen we tot een persoonlijk impactplan met uitdagende en doorlopende trainings- en ontwikkelmogelijkheden;

  • Een gezonde werk-privébalans en flexibele werktijden (in overleg is veel mogelijk);

  • Een bevlogen en groeiend team en veel gezelligheid op borrels, activiteiten, etc.

  • Veel ruimte voor eigen initiatief en ambities.

  • Deze positie betreft een parttime functie voor 2 dagen per week, met mogelijkheid tot flexibele invulling van de werktijden.

Wat vragen we van jou?

 • Een afgeronde opleiding in marketing, communicatie of een vergelijkbare discipline

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;

 • Minimaal 2-4 jaar ervaring in een vergelijkbare rol

 • Uitstekende communicatie- en schrijfvaardigheden in zowel Nederlands als Engels

 • Passie voor duurzaamheid en de circulaire economie

 • Je bent stressbestendig, assertief en flexibel ingesteld;

 • Je kan goed overweg met programma’s als Adobe Indesign, Canva,  Illustrator, Hubspot en WordPress.

Over Route Circulair

Route Circulair is een circulair adviesbureau dat organisaties de juiste handvatten biedt om een versnelde transitie naar circulariteit waar te maken. Onze missie is om 10.000 bedrijven voor 2030 aan de slag te laten gaan met de circulaire economie. Samen doen wij ons uiterste best om organisaties te betrekken in deze transitie en de vraag naar ondersteuning is groot. Er zijn nog heel wat stappen te zetten om bij een circulaire economie te komen. We kijken er naar uit om dit samen met jou te gaan oppakken!

Als het bovenstaande een beschrijving van jou is en je bent enthousiast over de uitdaging, dan nodigen we je van harte uit om contact met ons op te nemen. Stuur je CV en motivatiebrief naar sjoerdvankempen@routecirculair.nl vóór 1 juni 2024. Als er een goede match is, ontvang je spoedig een uitnodiging voor de volgende stappen in de procedure. We kijken ernaar uit van je te horen!

Consultant-stagiair(e) Circulaire Economie

Bekijk de vacature!

Klik hier

Senior Consultant Circulaire Economie

Bekijk de vacature!

Klik hier

Stagiair(e) content en marketing

Bekijk de vacature!

Klik hier

Route Circulair           © 2020          Privacy & Terms         Algemene Voorwaarden